
Informació general^
Títol al que dóna dret: Certificat d'Aprofitament
Objectius:
Formar i sensibilitzar els assistents sobre les característiques del canvi climàtic i el seu impactes al territori i a la producció vinícola, així com proporcionar eines que permetin adoptar mesures d’adaptació actives a través de diferents tipus d’accions a nivell empresarial.
Adreçat a:
Responsables en la producció del vi del cultiu de la vinya, assessors en canvi climàtic i paisatgistes.
Dates:
Aviat publicarem dates de la nova edició del curs
Horari:
Ubicació:
Wine Business School. Vilafranca del Penedès
Impartició:
Presencial
Durada:
26 h.
Preu:
515 €
Descarrega’t el PDF.
Pla d'estudis^
Canvi climàtic, riscos i oportunitats per al sector vitivinícola
Durada: 26 h.
Contingut:
Sessió inaugural:
- Conferència del president de les Bodegues Torres Sr. Miquel Agustí Torres.
- Conferència de la presidenta de la Comissió de Climatologia (CCl) de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) Dra. Manola Brunet
- Torn obert de paraules amb els assistents
Tema 1. Conceptes sobre canvi climàtic
- Evolució històrica del canvi climàtic a diverses escales.
- El moment actual
Tema 2. Productes i aplicacions climàtiques. Serveis climàtics
- Els serveis climàtics
- Adaptació de la informació climàtica a la viticultura i producció de vi
- Taller pràctic sobre previsió estacional adaptada a la vinya
Tema 3. Petjada de CO2 i petjada hídrica. Càlcul d’emissió al celler i a la vinya
- Què és la petjada de CO2
- Eines per al càlcul d’emissió de CO2 al celler i a la vinya
Tema 4. Model d’adaptació empresarial al canvi climàtic
- Anàlisi de diferents actuacions empresarials d’èxit
- Estudi d’un cas pràctic d’adaptació: el cas Bodegues Torres
Tema 5. Eficiència hídrica en la vinya i propostes d’eines per la gestió de la producció
- Necessitats de reg i optimització del reg deficitari en vinyes enfront el canvi climàtic
- Desenvolupament d’eines per la millora de la gestió de la producció de la vinya davant el canvi climàtic
Tema 6. Adaptació de les varietats de vinya al canvi climàtic
- Característiques de l’adaptació de la vinya
- Les millors opcions davant diferents escenaris
Professorat^
Coordinació acadèmica:
- Enric Aguilar Anfrons
- Francisco Javier Sigró Rodríguez
Docents:
- Óscar Saladié Borraz
- Enric Aguilar Anfrons
- Josep Maria Ribas Portella
Inscripció al curs^
Apunta’t al curs!