Altres webs

Canvi climàtic, riscos i oportunitats per al sector vitivinícola

Informació general^

Títol al que dóna dret: Certificat d'Aprofitament

Objectius:

Formar i sensibilitzar els assistents sobre les característiques del canvi climàtic i el seu impactes al territori i a la producció vinícola, així com proporcionar eines que permetin adoptar mesures d’adaptació actives a través de diferents tipus d’accions a nivell empresarial.

 

Adreçat a:

Responsables en la producció del vi del cultiu de la vinya, assessors en canvi climàtic i  paisatgistes.

Dates:

Aviat publicarem dates de la nova edició del curs
 

Horari:


 

Ubicació:
Wine Business School. Vilafranca del Penedès

 

Impartició:
Presencial

 

Durada:

26 h.

 

Preu:

515 €


Descarrega’t el PDF.
 

Pla d'estudis^

Canvi climàtic, riscos i oportunitats per al sector vitivinícola
 

Durada: 26 h.

 

Contingut:

 

Sessió inaugural:
- Conferència del president de les Bodegues Torres Sr. Miquel Agustí Torres.
- Conferència de la presidenta de la Comissió de Climatologia (CCl) de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) Dra. Manola Brunet
- Torn obert de paraules amb els assistents

Tema 1. Conceptes sobre canvi climàtic
- Evolució històrica del canvi climàtic a diverses escales.
- El moment actual

Tema 2. Productes i aplicacions climàtiques. Serveis climàtics
- Els serveis climàtics
- Adaptació de la informació climàtica a la viticultura i producció de vi
- Taller pràctic sobre previsió estacional adaptada a la vinya

Tema 3. Petjada de CO2 i petjada hídrica. Càlcul d’emissió al celler i a la vinya
- Què és la petjada de CO2
- Eines per al càlcul d’emissió de CO2 al celler i a la vinya

Tema 4. Model d’adaptació empresarial al canvi climàtic
- Anàlisi de diferents actuacions empresarials d’èxit
- Estudi d’un cas pràctic d’adaptació: el cas Bodegues Torres

Tema 5. Eficiència hídrica en la vinya i propostes d’eines per la gestió de la producció
- Necessitats de reg i optimització del reg deficitari en vinyes enfront el canvi climàtic
- Desenvolupament d’eines per la millora de la gestió de la producció de la vinya davant el canvi climàtic

Tema 6. Adaptació de les varietats de vinya al canvi climàtic
- Característiques de l’adaptació de la vinya

- Les millors opcions davant diferents escenaris

Professorat^

Coordinació acadèmica:

  • Enric Aguilar Anfrons
  • Francisco Javier Sigró Rodríguez

Docents:

  • Óscar Saladié Borraz
  • Enric Aguilar Anfrons
  • Josep Maria Ribas Portella

Inscripció al curs^

Apunta’t al curs!