Altres webs

Notícia

L’alumnat del Postgrau visita el celler Gramona

02 de juny de 2021

Dissabte 29 de maig els alumnes del Postgrau en Gestió d’empreses vitivinícoles de la Wine Business School, URV i UVic van visitar el celler Gramona. Ubicat a Sant Sadurní d’Anoia, Gramona és un dels cellers més antics del Penedès, fundat el 1881 per Pau Batlle, tot i que la història regeix al 1850 quan el seu pare, Josep Batlle, ja treballava com a bodeguer.

La primera part de la visita va començar al Celler Batlle, situat a les afores del poble. Els alumnes van conèixer la història de la família i van aprofundir en com treballen les vinyes seguint els preceptes de l’agricultura ecològica i biodinàmica, mentre feien un passeig per les vinyes.

La visita va continuar fins a la granja on s’hi troben els cavalls i la resta d’animals. Gramona és pioner en la eco sostenibilitat. Elabora el compost animal i vegetal de la seva pròpia granja, pilar fonamental de l'agricultura biodinàmica. Allà van fer el primer tast: l’escumós Gramona Rosé Brut Pinot Noir 2018 ECO. Seguidament van recórrer les instal·lacions interiors on s’hi troba la maquinària per fer l’elaboració dels vins.

La primera part de la visita va acabar i els alumnes van desplaçar-se fins al centre de Sant Sadurní, a la Cava Històrica. El seu nom respon al fet de ser el lloc on, a partir de l’any 1921, la família Gramona consolida l’elaboració dels seus caves.

Com no podia ser d’una altra manera, la jornada va finalitzar amb un tast final dels productes del celler. 

Accessibilitat