Altres webs

Notícia

La tecnologia blockchain arriba al sector vitivinícola

20 de agost de 2019

 

El projecte espanyol 'Chain4track' pretén explicar la vida del vi des que s'agafa el raïm fins que arriba a la taula a través d'un codi QR mitjançant la tecnologia blockchain o cadena de blocs. Aquest sistema encriptarà la informació pas a pas fent-la inviolable i persistent en el temps, de manera que es pugui certificar l'autenticitat i la qualitat del procés de producció.

 

A través d’aquesta tecnologia, cada vegada més estesa a diferents sectors més enllà del bancari o l’econòmic, es proporcionarà valor afegit als productes i serveis, a més de plantejar una gran revolució, i no només en el sector econòmic.

 

Aquest sistema s’oferirà properament a les grans empreses del sector vitivinícola perquè puguin fer un seguiment fidel dels seus processos d'elaboració i els clients puguin saber amb certesa d'on ve i què elaboracions ha experimentat cada producte.

 

Els cellers, en aquest cas, no només podran utilitzar aquest servei per donar-li un valor afegit als seus clients, sinó que la supervisió del procés farà que puguin detectar errors a la seva producció de forma ràpida i precisa.

 

La tecnologia blockchain aportarà seguretat a la informació relativa als processos: en el món del vi també hi ha dades sensibles que han de ser protegides, com la localització d'un pagament, la informació de la vinya o les dades de recol·lecció.

És veritat que el blockchain va començar sent una tecnologia utilitzada a la transacció d'un valor monetari, però ara és molt més. És una peça clau per a la creació d’una societat més equitativa, veraç i transparent que ara permetrà al sector vitivinícola obrir-se al futur.

Accessibilitat