Altres webs

Notícia

La importància de l'especialització i professionalització en el sector vitivinícola

09 de setembre de 2021

El Postgrau de Gestió d'Empreses Vitivinícoles, acull una varietat molt àmplia de perfils d'alumnes que es volen especialitzar en el món vitivinícola. Des del màrqueting i la comunicació, l’administració i direcció d’empreses fins l’enologia, per tal de complementar i especialitzar els seus coneixements en l’empresa.

El Damià Fàbrega és alumne del postgrau i actualment està al capdavant de la direcció d'un celler del Priorat. Valora els coneixements adquirits en les classes i així aplicar-los en el sector laboral.

El Jordi Sadurní, exalumne, té un petit celler elaborador de vins, situat al Penedès. Explica que aquest postgrau li ha servit per com enfocar la pàgina web per tal de comercialitzar el producte, donar-se a conèixer i diferenciar-se.

La Carlota Gassó, exalumna, venia de la branca del màrqueting sense coneixements previs en viticultura i enologia. Aquesta formació li ha permès desenvolupar-se professionalment en el seu àmbit en un celler del Bages.

L'Elisabeth Álvarez va estudiar Administració i Direcció d'Empreses i s'ha especialitzat en el món vitivinícola. Actualment treballa en un celler del Priorat en el departament de vendes, exportació, màrqueting i enoturisme; a més, té un projecte personal vitivinícola.

Tots ells expliquen la importància de la professionalització del sector en la formació:

 

El postgrau dona valor en la importància de l’especialització en la formació, ja que ajuda de manera ràpida a inserir-se en el món laboral. És una formació la qual apropa als estudiants al sector del vi amb una metodologia basada en la resolució de casos pràctics sobre totes les àrees de negoci de l’empresa: des de la gestió, fins el màrqueting, la comercialització i la pròpia producció del vi, dedicant un capítol molt important al tast de vins i escumosos, nacionals i internacionals d’una gran qualitat i reconeixement.

D’aquesta manera, en un curs lectiu, el postgrau habilita a l'alumnat empoderar-se per tenir aquesta especialització amb les competències necessàries per convertir-se en un professional d’un sector en ple creixement, on cada vegada hi ha més competència i més demanda de perfils professionals que aportin versatilitat.

Accessibilitat