Altres webs

Notícia

Inici del Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles – URV, UVIC i WineBS

23 de octubre de 2023

Ja ha començat una nova edició del postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles, que imparteixen conjuntament la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Vic i la Wine Business School de Vilafranca. El passat divendres, 20 d’octubre, es va donar inici a la vuitena edició del postgrau amb la voluntat d’apropar els estudiants al sector del vi amb una metodologia de resolució de casos pràctics. Aquesta metodologia permet conèixer als alumnes totes les àrees de negoci de l'empresa: des de la gestió, fins al màrqueting, la comercialització i la producció de vi.

La sessió inaugural va comptar amb la benvinguda a l'alumnat i professorat de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès Gemma Romeu; i la directora de la Wine Business School Ester Garcia. Tanmateix, es va comptar amb la presència del professor Xavier Fumanal, que va treballar el tema de la visió global de la gestió a l’empresa vitivinícola a partir d’un cas, on s’analitza el procés continuat del producte en l'empresa i les necessitats en què s’ha de pensar.

En l’obertura del nou curs, la regidora, va afirmar que “és important formar i capacitar els equips directius de les empreses vitivinícoles i que aquesta formació de nivell univeritari es pugui realitzar a Vilafranca refermant la seva capitalitat en el món del vi”.

En aquesta edició del postgrau, tenen un espai fonamental la participació d’experts en la indústria i la comercialització del món del vi. Així, es reserva un espai important a la cadena de valor del producte vitivinícola. El programa està pensat per a persones emprenedores que vulguin conèixer i introduir-se en la indústria del vi; persones universitàries amb projecció per formar part d’equips directius dins del sector; i professionals que vulguin actualitzar els seus coneixements i accentuar les seves habilitats com a directius.

La formació es desenvoluparà en els espais de la Wine Business School a l’edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès. Aquesta ubicació geogràfica, a la comarca de referència del sector a Catalunya, facilitarà la visita a diversos productors i empreses, amb l'objectiu d'ampliar, contrastar i analitzar els continguts del curs.

Enguany comptem amb la presència d’alumnat de diverses comarques com Barcelonès, Vallès Occidental, Garraf, Alt Penedès, Tarragonès o Alt Camp; fins i tot fora de Catalunya com Mallorca. Pel que fa a l’opinió emesa de l’alumnat participant, valoren el postgrau amb una nota de 8,30 sobre 10.

Accessibilitat