Altres webs

Notícia

Els alumnes del Postgrau coneixen la importància de les copes amb la Riedel Experiencie

01 de juny de 2021

Els alumnes del Postgrau en Gestió d’empreses vitivinícoles van participar divendres passat a la “Riedel Experience”. Aquesta experiència sensorial serveix per descobrir la gran importància que tenen les copes a l’hora de tastar i degustar un bon vi. L’alumnat va tastar diferents vins en diferents copes i va veure com s’expressaven de forma diferent en funció de la copa que van utilitzar.

Riedel és la prestigiosa marca de copes de vins i la sessió va anar a càrrec de Pau Melendo, representant de l’empresa Euroselecció

En aquesta sessió, on les copes van ser les protagonistes, es va comprovar de primera mà quins son els diferents tipus de copes i com encaixen amb les diferents característiques dels vins. La forma de la copa determina cap a on s’ha de dirigir el vi dins de la boca, permitint que gaudim al màxim de les característiques d’un vi, destacant segons els vins dolços, amargs, àcids, etc. 

Els alumnes van poder respondre algunes de les preguntes com: és important la mida i forma de la copa? És important el gruix de la copa? Canvia el gust i aroma del vi en funció de la copa que utilitzem? Perquè els sommeliers ens canvien la copa per a cada vi al tastar vins en un menú degustació amb maridatge?

Aquesta sessió s’inclou dins del mòdul anàlisi sensorial del Postgrau en Gestió d’empreses vitivinícoles, de la Wine Business School juntament amb la Universitat Rovira i Vigili i la Universitat de Vic.

Accessibilitat