Altres webs

El Penedès, terra de negocis centenaris

El Penedès, terra de negocis centenaris

27 de febrer de 2018

El cultiu de les vinyes, la forma de tractar la terra, els secrets per a produir el millor vi i cava… tot això s’ha anat transmetent de generació en generació fins a arribar als nostres dies. No és estrany trobar bodegues on treballen tots els membres de la família i on encara et poden ensenyar les bótes on feia vi l’avi. Tota una mostra de la riquesa cultural del Penedès, que ha quedat marcada per sempre en la forma d’elaborar les begudes.

Per antiguitat destaca entre totes elles Codorniu, l’empresa més veterana de l’Estat Espanyol. La família Codorniu, que posteriorment s’uniria als Raventós, va començar a produir vins l’any 1551 i des de llavors han passat pel celler més de 18 generacions d’aquesta mateixa família.  Però tot i ser els que més anys porten al negoci, Codorniu no és l’única bodega que pot presumir d’antiguitat.

Vallformosa, Llopart o Torres són alguns dels cellers que van començar a caminar durant la segona meitat del segle XIX i que avui en dia encara es mantenen. El Penedès reuneix tradició i saber fer entre les seves bodegues, una mostra de la qualitat de les empreses que hi són presents.

Per aconseguir mantenir-se a través del temps els cellers del territori, tant els més antics com els actuals, han aconseguit obtenir l’equilibri perfecte entre tradició familiar i innovació: una recepta que és garantia d’èxit i que permet comptar amb un bon relleu generacional. Amb la intenció d’aprofundir en aquesta temàtica, la Wine Business School engega el curs en Gestió de l’Empresa Familiar Vitivinícola: combinació de l’èxit familiar i l’harmonia familiar, on s’abordaran els temes més rellevants per a les empreses del Penedès. Si voleu saber-ne més no dubteu en informar-vos!