Altres webs

Notícia

Cap a on va el vi i cava català que s’exporta?

20 de febrer de 2018

La innovació i, alhora, la tradició, són els elements distintius dels productes catalans i els que fan que el seu èxit traspassi les nostres fronteres.

Gràcies a això una tercera part dels caves catalans són destinats a l’exportació, mentre que un terç dels vins amb DO també acaben sent gaudits a l’estranger. El nivell d’exportació dels productes catalans és el més alt de l’Estat Espanyol, fet que representa un repte per a les bodegues i defineix de forma clara la seva estratègia de comercialització. Per a poder treure’n el màxim profit, la formació en exportacions per part dels encarregats dels cellers és un element vital pel seu èxit.

Els destins dels vins i caves catalans són diversos, però la majoria recalen a la Unió Europea a causa de la beneficiosa política d’exportacions entre els estats membres. Alemanya, Bèlgica i Regne Unit són els països que més productes compren a Catalunya. Fora de la Unió Europea els països líders són els Estats Units i el Japó.

La tendència és positiva pels productors catalans gràcies a l’entrada dels consumidors xinesos, un mercat de gran potencial i que encara no està gaire explotat. Per aconseguir treure’n el màxim profit la Wine Business School oferta el Curs en Exportacions de Vins i Caves, demana’n més informació i fes-te un expert en exportacions.