Altres webs

Arrenca el Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles amb la ponència inaugural de Xavier Ybargüengoitia

Arrenca el Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles amb la ponència inaugural de Xavier Ybargüengoitia

11 de octubre de 2017

En el món del vi sí que es poden guanyar diners, però hem de conèixer bé el nostre negoci”. Amb aquesta frase es podria resumir la conferència de Xavier Ybargüengoitia a l’acte inaugural del Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles. L’antic President i Director General d’Estates & Wines, la divisió de vi de Moët-Henessy, és un dels professors del postgrau i serà un dels encarregats de transmetre als alumnes el seu coneixement i la seva llarga experiència a l’elit del sector.

Per Ybargüengoitia és important conèixer quin tipus de negoci volem fer amb el nostre producte i per això és clau tenir una bona estratègia. Saber desenvolupar-la i implementar-la és un dels objectius del Postgrau, que busca que els alumnes puguin enfrontar-se als problemes que sorgeixen en un entorn vitivinícola.

Un dels punts importants en qualsevol empresa és comptar amb un equip de professionals ben preparat. Tal i com explica Ybargüengoitia, aquest tipus d’empreses acostumen a ser familiars però tot i així els treballadors han de tenir una bona formació o se’ls ha de formar a la mateixa empresa.

No menys important és la creació de marca, ja que aquesta ajuda a definir el nostre públic objectiu i a conèixer el nostre mercat. Ybargüengoitia va utilitzar alguns exemples per a il·lustrar com algunes marques van començar implantar idees diferents per així crear una marca pròpia que les fes diferents. Aquests elements diferenciadors donen peu a trencar barreres i així tenir més visualització. Un dels exemples que va posar Ybargüengoitia va ser l’ús de taps de rosca en les ampolles dels vins que vénen de Nova Zelanda i que ara són un dels elements distintius dels vins d’aquella zona.

Amb el focus posat en la formació dels treballadors i la creació d’estratègia i marca, Ybargüengoitia va donar la benvinguda als nous estudiants, que es preparen per un any ple de nous coneixements.