Altres webs

Notícia

6a edició del Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles – URV, UVIC i WineBS

04 de novembre de 2021

Ja ha començat una nova edició del postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles, que imparteixen conjuntament la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Vic i la Wine Business School de Vilafranca. El passat divendres, 29 d’octubre, es va donar inici a la sisena edició del postgrau amb la voluntat d’apropar els estudiants al sector del vi amb una metodologia de resolució de casos pràctics. Aquesta metodologia permet conèixer als alumnes totes les àrees de negoci de l'empresa: des de la gestió, fins al màrqueting, la comercialització i la producció de vi.

Per a la sessió inaugural, es va comptar amb la presència del professor Xavier Fumanal, que va treballar el tema de la visió global de la gestió a l’empresa vitivinícola a partir d’un cas, on s’analitza el procés continuat del producte en l'empresa i les necessitats en què s’ha de pensar.

En l’obertura del nou curs, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Meritxell Montserrat, va afirmar que aquest postgrau és una “oportunitat única, perquè suma la capacitat, tradició i l’aposta del territori a la confiança i l’expertesa de les universitats. Professors de primer nivell permetran un coneixement profund de la gestió de l’empresa però també en el camp de l’enologia”.

En aquesta edició del postgrau,  tenen un espai fonamental la participació d’experts en la indústria i la comercialització del món del vi. Així, es reserva un espai important a la cadena de valor del producte vitivinícola.

Destinataris del postgrau

El programa està pensat per a persones emprenedores que vulguin conèixer i introduir-se en la indústria del vi; persones universitàries amb projecció per formar part d’equips directius dins del sector; i professionals que vulguin actualitzar els seus coneixements i accentuar les seves habilitats com a directius.

A més de l'anàlisi de tots els departaments i agents que actuen dins d'una empresa del sector del vi, el postgrau de Gestió d'Empreses Vitivinícoles permet als estudiants aprofundir en el coneixement del seu producte, posant especial èmfasi en les necessitats de venda i comercialització i, sobretot, avaluant els nous escenaris que la crisi de la Covid-19 ens ha deixat.

L’equip docent realitzarà una revisió del model de negoci atenent a la nova realitat esdevinguda amb la crisi del Covid-19.

La formació es desenvoluparà en els espais de la Wine Business School a l’edifici de l’Enològica, a Vilafranca del Penedès. Aquesta ubicació geogràfica, a la comarca de referència del sector a Catalunya, facilitarà la visita a diversos productors i empreses, amb l'objectiu d'ampliar, contrastar i analitzar els continguts del curs. L’edifici compta amb sales i espais de més de 90m2, fet que ens permet acomplir amb totes les mesures de seguretat per a la formació presencial.

Els últims anys hem comptat amb la presència d’alumnat de diverses comarques com Barcelonès, Garraf, Alt Penedès, Tarragonès, Baix Camp o Baix Ebre. Pel que fa a l’opinió emesa de l’alumnat participant, valoren el postgrau amb una nota de  8,30  sobre 10.

La durada del postgrau, aquesta edició, serà fins el 31 d’octubre de 2022. I tindrà lloc els divendres, de 16 h a 20.30h, i els dissabtes de 9 h a 14h.

Les classes presencials finalitzaran a finals de juny de 2022.

Accessibilitat