Altres webs

PG en Gestió d'empreses vitivinícoles

Informació general i contingut^

El sector vitivinícola cada vegada més demanda personal qualificat per gestionar adequadament les seves empreses, enfrontades a un entorn altament competitiu i una economia globalitzada. El gran nombre de productes de qualitat i prestigi, així com les diferents denominacions d'origen amb les que comptem a Catalunya, ens avalen per aconseguir que l'èxit d'aquests productes s'adeqüin al seu potencial. Aquest programa pretén donar resposta a aquesta necessitat, tant pel que fa a la gestió de l'empresa vitivinícola com al coneixement del producte que vertebra aquestes empreses.

Objectius:
Professionalitzar el sector vitivinícola, oferint una formació eminentment pràctica i centrada en la millora de la gestió empresarial: internacionalització, recerca de nous mercats i innovació, tot això des de una doble vessant: la gestió i la viticultura.

Títol:
Diploma de Postgrau.

Organitza:
Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Vic i The Wine Business School.

Adreçat a:

  • Titulats universitaris i professionals amb experiència en el sector vitivinícola que vulguin aprofundir els seus coneixements i potenciar les seves habilitats directives.
  • Titulats universitaris i professionals amb potencial per accedir a posicions directives a curt termini.
  • Persones emprenedores que volen preparar-se per incorporar-se professionalment al sector vitivinícola.

Dates:
Del 20/10/2023 al 15/11/2024. Les classes presencials finalitzen a finals de juny de 2023.

Horari:
Divendres de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h.

Ubicació:
Seu de la Wine Business School. C/ Amàlia Soler, 29. 08720 Vilafranca del Penedès.

Impartició:
Presencial.

Idiomes:
Català i castellà.

Durada:
30 ECTS - 314 h (les classes lectives s'imparteixen d'octubre a juny).

Descarrega’t el PDF amb tota la informació del Postgrau.

CONEIX ELS MÒDULS I CONTINGUTS DEL POSTGRAU

Competències professionals^

  • Liderar una empresa o departament vinculada al sector vitivinícola.
  • Gestionar un equip de persones al seu càrrec i tenir capacitat per treballar en equip.
  • Tenir iniciativa individual, capacitat analítica i esperit crític.
  • Capacitat per avaluar i resoldre problemes.
  • Demostrar capacitat de presa de decisions.
  • Conèixer les tècniques i tendències en gestió de la empresa.
  • Conèixer el funcionament de les diferents àrees de gestió des d'una perspectiva transversal.
  • Capacitat per comprendre els aspectes tècnics vitícoles fonamentals.
  • Capacitat per comprendre els processos enològics bàsics que intervenen en la elaboració de vins.
  • Aprofundir en el coneixement de l'anàlisi sensorial aplicat al tast de vins.
  • Conèixer les principals regions vitivinícoles del món, així com l'impacte i la influència de la vitivinicultura des de la vessant històrica, gastronòmica i de la salut.

Sortides professionals^

  • Direcció i gestió d'empreses del sector vitivinícoles, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.
  • Departaments financers, comercials, màrqueting, persones i operacions de d'empreses del sector vitivinícoles, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.

Matrícula, beques i finançament^

Preu: 2.930€

BEQUES I FACILITATS DE PAGAMENT

Professorat^

Direcció:

  • Olga Busto Busto

Coordinació acadèmica:

  • Pedro Cabanillas Amboades
  • Xavier Fumanal Cuadrat

Docents:

  • Joan Miquel Canals Bosch
  • Fernando Zamora Marin
  • M. Assumpta Mateos Fernández
  • Albert Mas Barón
  • Pedro Cabanillas Amboades
  • Jaume Gramona Martí
  • Christophe Marquet
  • César Cánovas Herrerías
  • Anna Casabona París
  • Judith Gran Serrano
  • Jose Andres Rozas Valdes
  • Xavier Fumanal Cuadrat
  • Jordi Rojas Donada
  • Antoni Viladomat Vers
  • Montserrat Mestres Solé
  • Josep Albertí Pradera
  • Xavier Ybargüengoitia Millet

Itinerari formatiu^

Aquest programa està organitzat de forma modular, això significa que pots cursar aquests dos cursos de forma independent:

Un cop superats els dos cursos, és possible convalidar els crèdits per a obtenir el Diploma de Postgrau.