Altres webs

Notícia

Curs 50 vins i 50 formatges

06 de març de 2019

 

Informació general ^

Títol al que dóna dret: Certificat d'Aprofitament

Objectius: Conèixer els 50 vins i formatges destacats, el seu maridatge i les seves principals característiques organolèptiques. 

Adreçat a: Sommeliers, distribuïdors, botigues especialitzades, cellers, restaurants, allotjaments i gourmets.

Dates: del 04/04/2019 al 13/06/2019.

Horari: de 19h a 21h.

Ubicació: Wine Business School (Vilafranca del Penedès).

Impartició: Presencial.

Durada: 20h.

Preu: 380€.

Descarrega't el PDF. Per a més informació, visita el següent enllaç.

 

Pla d'estudis ^

50 vins i 50 formatges 

Durada: 20h.

Contingut

Tema - 1. Les D.O. de Catalunya

  • Territori
  • Característiques de la zona
  • Tipologies de cep
  • Cellers

Tema - 2. El formatge 

  • Origen del formatge
  • Introducció als tipus de llet i elaboracions
  • Artesans vs industrials
  • Producció del formatge
  • Maduració

Tema - 3. El tast

  • Definicions i metodologia del tast. La visita i l’examen visual. L’olfacte i les olors del vi. El bouquet. El gust. Estímuls sensitius.
  • Equilibri entre aromes i sabors. Llenguatge del tastador: vocabulari gustatiu.
  • Tècniques i elements importants del tast. Copes, locals i condicions ambientals, temperatures òptimes per tastar correctament.
  • Tipus de tast i fases del tast. Fitxes de tast. Maneres de puntuar el vi.

Professorat^

Coordinació acadèmica

  • Joan Miquel Canals Bosch

Docents

  • Anna Casabona París
  • Joan Lluís Gómez Conde