Informació general i contingut^
El sector vitivinícola cada vegada més demanda personal qualificat per gestionar adequadament les seves empreses, enfrontades a un entorn altament competitiu i una economia globalitzada. El gran nombre de productes de qualitat i prestigi, així com les diferents denominacions d'origen amb les que comptem a Catalunya, ens avalen per aconseguir que l'èxit d'aquests productes s'adeqüin al seu potencial. Aquest programa pretén donar resposta a aquesta necessitat, tant pel que fa a la gestió de l'empresa vitivinícola com al coneixement del producte que vertebra aquestes empreses.
Objectius:
Professionalitzar el sector vitivinícola, oferint una formació eminentment pràctica i centrada en la millora de la gestió empresarial: internacionalització, recerca de nous mercats i innovació, tot això des de una doble vessant: la gestió i la viticultura.
Títol:
Diploma de Postgrau.
Organitza:
Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Vic i The Wine Business School.
Adreçat a:
- Titulats universitaris i professionals amb experiència en el sector vitivinícola que vulguin aprofundir els seus coneixements i potenciar les seves habilitats directives.
- Titulats universitaris i professionals amb potencial per accedir a posicions directives a curt termini.
- Persones emprenedores que volen preparar-se per incorporar-se professionalment al sector vitivinícola.
Dates:
Del 27/10/2023 al 15/11/2024. Les classes presencials finalitzen a finals de juny de 2023.
Horari:
Divendres de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h.
Ubicació:
Seu de la Wine Business School. C/ Amàlia Soler, 29. 08720 Vilafranca del Penedès.
Impartició:
Presencial.
Idiomes:
Català i castellà.
Durada:
30 ECTS - 314 h (les classes lectives s'imparteixen d'octubre a juny).
Descarrega’t el PDF amb tota la informació del Postgrau.
Competències professionals^
- Liderar una empresa o departament vinculada al sector vitivinícola.
- Gestionar un equip de persones al seu càrrec i tenir capacitat per treballar en equip.
- Tenir iniciativa individual, capacitat analítica i esperit crític.
- Capacitat per avaluar i resoldre problemes.
- Demostrar capacitat de presa de decisions.
- Conèixer les tècniques i tendències en gestió de la empresa.
- Conèixer el funcionament de les diferents àrees de gestió des d'una perspectiva transversal.
- Capacitat per comprendre els aspectes tècnics vitícoles fonamentals.
- Capacitat per comprendre els processos enològics bàsics que intervenen en la elaboració de vins.
- Aprofundir en el coneixement de l'anàlisi sensorial aplicat al tast de vins.
- Conèixer les principals regions vitivinícoles del món, així com l'impacte i la influència de la vitivinicultura des de la vessant històrica, gastronòmica i de la salut.
Sortides professionals^
- Direcció i gestió d'empreses del sector vitivinícoles, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.
- Departaments financers, comercials, màrqueting, persones i operacions de d'empreses del sector vitivinícoles, tant elaboradores, distribuïdores com comercialitzadores.
Matrícula, beques i finançament^
Preu: 2.930€
BEQUES I FACILITATS DE PAGAMENT
- Posibilitat de fraccionament: 10% reserva de plaça al moment de fer la inscripció + 50% abans de l’inici del curs + 40 % a meitat de curs.
- FUNDAE: Aquest curs compleix els requisits per ser bonificat mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo.
Professorat^
Direcció:
- Olga Busto Busto
Coordinació acadèmica:
- Pedro Cabanillas Amboades
- Xavier Fumanal Cuadrat
Docents:
- Joan Miquel Canals Bosch
- Fernando Zamora Marin
- M. Assumpta Mateos Fernández
- Albert Mas Barón
- Pedro Cabanillas Amboades
- Jaume Gramona Martí
- Christophe Marquet
- César Cánovas Herrerías
- Anna Casabona París
- Judith Gran Serrano
- Jose Andres Rozas Valdes
- Xavier Fumanal Cuadrat
- Jordi Rojas Donada
- Antoni Viladomat Vers
- Montserrat Mestres Solé
- Josep Albertí Pradera
- Xavier Ybargüengoitia Millet
Itinerari formatiu^
Aquest programa està organitzat de forma modular, això significa que pots cursar aquests dos cursos de forma independent:
- Gestió, Màrqueting i Organització per a Empreses Vitivinícoles.
- Tècniques de Producció Vitivinícoles.
Un cop superats els dos cursos, és possible convalidar els crèdits per a obtenir el Diploma de Postgrau.