Altres webs

Xavier Ybargüengoitia inaugura el Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles

Xavier Ybargüengoitia inaugura el Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles

27 de setembre de 2017

El tema “El vi, passió o negoci?” ha estat l’escollit per a la conferència inaugural del Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles, un acte que se celebrarà el proper dia 6 d’octubre i que comptarà amb un ponent de primer nivell en el sector: Xavier Ybargüengoitia, professor del Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles. L’antic President i Director General d’Estates & Wines, la divisió de vi de Moët-Hennessy (Grup LVMH), serà l’encarregat de conduir l’esdeveniment, que està obert a tots els públics.

Durant la xerrada Ybargüengoitia analitzarà de quina manera es poden dirigir els negocis del món del vi per tal de realitzar una gestió rentable dels projectes vitivinícoles.

Ybargüengoitia és una de les figures de referència del país en el món vitivinícola. Després de cinc anys dirigint la filial espanyola de Moët-Hennessy, on va aconseguir que les vendes passessin de 400.000 ampolles a 1.200.000 convertint a Espanya en el sisè consumidor mundial de Moët & Chandon, va passar a dirigir Estates & Wines a París.

Els èxits es van repetir a la capital francesa, on ja al capdavant d’Estates & Wines va liderar el canvi de dinàmica en la companyia i va fer que la divisió vinícola de Moët-Hennessy passés de tenir pèrdues a beneficis en un curt espai de temps. Tota una victòria si tenim en compte la complexitat de la situació, amb més de 10 bodegues diferents repartides en diversos punts del món.

La seva experiència dirigint Estates & Wines, fins l’any 2013, l’ha permès comptar amb un coneixement sòlid del sector vitivinícola mundial. Sota la seva direcció l’empresa va obrir bodegues en diferents països, entre ells la Xina i l’Índia, per a produir vins espumosos.

L’acte es celebrarà el proper dia 6 d’octubre de 18 a 20h a l’Edifici de l’Enològica (Carrer Amàlia Soler 29, 08720 Vilafranca del Penedès), per a poder-hi assistir us heu d’inscriure en aquest enllaç