Altres webs

“En el Postgrau hem treballat totes les facetes que intervenen en el dia a dia d'una empresa vitivinícola”

“En el Postgrau hem treballat totes les facetes que intervenen en el dia a dia d'una empresa vitivinícola”

07 de agost de 2017

 

"L'entorn, professors i companys de classe, completen una visió global d'un món que apassiona a tot el que el coneix"

"No hi ha cap altra formació tan específica en què es doni una visió global del què és la gestió d'una empresa vitivinícola amb les seves característiques úniques"

 

Al Postgrau en Gestió d’Empreses Vitivinícoles tenim molt en compte l’opinió dels nostres antics alumnes, ja que la seva experiència és la nostra millor eina per a millorar en les següents edicions. El Carlos Cordobés n’és un d’ells. Actualment és professor de màrqueting, tendències de mercat i packaging i consultor de diferents empreses, fonamentalment del sector alimentació i cellers. En aquesta entrevista explica com ha estat la seva experiència cursant el nostre Postgrau.

Per què vas decidir estudiar el Postgrau en Gestió d'Empreses Vitivinícoles?

Volia aprofundir en el món vitivinícola. Porto molts anys treballant en el sector de l'alimentació, he passat per escoles de negocis i sempre començo el dia amb la necessitat d'aprendre alguna cosa nova. Així que després de gestionar alguns projectes en el món del vi vaig decidir que havia de formar-me específicament si volia tenir una visió més professional del sector.

Com va ser l'experiència?

Molt enriquidora. El fet que es realitzi en una àrea tan vinícola com el Penedès fa que l'entorn, professors i companys de classe completin una visió global d'un món que apassiona a tot el que el coneix.

Del que s'ha après durant el curs, què destacaries?

El fet que estigui enfocat a la gestió d'una empresa. Com deia, escoles de negocis hi ha moltes, també pots formar-te com a enòleg, sommelier, etc. però una formació tan específica en què es doni una visió global del que és la gestió d'una empresa vitivinícola, amb les seves característiques úniques no n'hi ha. En aquest Postgrau hem treballat totes les facetes que intervenen en el dia a dia d'una empresa vitivinícola.

Tornaries a cursar aquest postgrau?

Sense cap dubte. En un entorn tan canviant, tan complex com el que tenim avui en dia, és imprescindible la professionalització màxima en tons els nivells d'una empresa. Si volem competir a nivell global hem de conèixer cada mercat, cada detall, totes les eines que tenim al nostre abast i optimitzar els recursos per treure el màxim rendiment.

Has pogut aplicar els coneixements que has après en el postgrau en el teu treball actual?

He ampliat la visió que tenia de les empreses vitivinícoles. Si avui en dia hem de parlar de transversalitat per gestionar amb eficiència una organització complexa, en el sector vitivinícola resulta imprescindible buscar aquesta transversalitat per orientar-nos a l'èxit. Cal tenir molt clara la direcció estratègica, gestionar els clients de manera integral, una coordinació horitzontal i una participació i transparència màxima de tots per aconseguir que els nostres projectes siguin un èxit.