Altres webs

El sector vitivinícola, una àrea en creixement

El sector vitivinícola, una àrea en creixement

30 de agost de 2017

El sector vitivínicola és una àrea professional que compta amb una llarga tradició al nostre territori, sent l’àrea de producció vinícola més antiga del país. El Penedès ha estat sempre conegut per la qualitat de les seves vinyes i del raïm que se’n produeix, fet que fa que els nostres vins siguin uns dels més demandats i reconeguts arreu del món.

En la nostra regió, el Penedès, la producció vinícola va créixer el passat any 2015 un 10%, fet que demostra que la feina ben feta dóna resultats i assegura la supervivència de les nostres vinyes. Aquest augment és el resultat de la feina feta des de fa any amb la contínua promoció de varietats autòctones, l’aposta per la producció de vins de qualitat i la rellevància de la marca Penedès en els diferents mercats vitivinícoles.

El nombre d’hectarees disponibles per a la producció de vinyes a la zona ascendeixen a 27.542 ha, i predomina el cultiu de varietats de raïm com macabeu, xarel·lo i parellada.

Pel que fa al context internacional les dades són esperançadores i ens mostren un futur on el vi té molt de camí per recórrer. L’any 2016 la producció vitivinícola mundial es situava en 7,5 milions d’hectarees, sent Espanya el país amb més terreny vínicola. Així mateix la producció de raïm va arribar als 75,8 milions de tonelades l’any passat, fet que va resultar en una producció total de 267 milions d’hectolitres de vi

Dins d’aquest territori, Wine Business School (WineBS), sorgida del projecte ESCAVI, vol ser el centre de formació de referència mundial per al sector vitivinícola, principalment en les àrees de gestió i direcció, i en la generació i transferència de coneixement aprofitant la seva localització privilegiada al centre de la Denominació d’Origen Penedès.

Per ampliar els teus coneixements sobre un sector que està en constant creixement i que busca professionals formats inscriu-te al Postgrau Universitari en Gestió d’Empreses Vitivinícoles. Si vols més informació pots enviar un correu a raquel.ramos@fundacio.urv.cat o trucar al 977 77 99 64.